Groente en fruit hapje

Recepten voor groenten en fruithapjes

 

Bloemkoolhapje: vanaf 6 maanden

Ingrediënten:
Bloemkool roosjes
(vloeibare) margarine/olie

Bereidingswijze:
Doe de bloemkool roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de bloemkool ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

 

Kostenplaatje en boodschappelijstje:

  • Bloemkool €0,99
  • (vloeibare) margarine/olie €1,10

 

Keukenmaterialenlijst:   

  • Diepe pan
  • Afgieter
  • Staafmixer

 

 

 

Banaan,peer hapje

Ingrediënten:
Peer
Banaan

Bereidingswijze:
Schil een peer en snij hem in stukjes. Doe dit in een bakje met een beetje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Afgieten en af laten koelen. Haal de schil van de banaan en snij hem in plakjes. Pureer met de staafmixer het geheel tot een fijn papje.

 

Kostenplaatje en boodschappenlijst:

  • banaan  €1,10 per kg en €0,13 per banaan ongeveer
  • Peer  €0,99 per kg en  €0,20 per peer

 

Keukenmaterialen:

  • Bakje
  • Magnetron                                                          
  • Afgieter
  • staafmixer

 

 

 

 

Appel,peer hapje

Ingrediënten:
Appel 
Peer

Bereidingswijze:
Schil de appel en peer en snij ze beide in stukjes. Doe de stukjes in een bakje met een klein laagje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Daarna afgieten en pureren met de staafmixer tot een papje.

 

Kostenplaatje en boodschappenlijst:

  • Appel €0,99 per kg en €0,15 per appel
  • Peer €0,99 per kg en €0,20 per peer

 

Keukenmaterialen:

  • Aardappelschilmesje    
  • Bakje
  • Magnetron
  • Afgieter
  • staafmixer

 

 

Bonen groentehapje

Ingrediënten:
Sperziebonen
Aardappel
(vloeibare) margarine/olie

Bereidingswijze:
Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Was de bootjes en haal de topjes eraf. Breng de boontje in een pan met ruim water aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de aardappelen en de boontjes af en pureer dit met de staafmixer. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

 

Kostenplaatje en boodschappenlijst:

  • Sperziebonen €1,29 per 500 gram
  • Aardappels €3,20 per kg
  • (vloeibare)margarine/olie €1,10

 

Keukenmaterialen:

  • Aardappelschilmesje
  • Diepe pan
  • staafmixer

 

 

Brocoli hapje

Ingrediënten:
Broccoli roosjes
(vloeibare) margarine/olie

Bereidingswijze:
Doe de broccoli roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat debroccoli ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten (eventueel wat kookvocht bewaren) en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

 

Kostenplaatje en boodschappenlijst:

  • Brocoliroosjes €0,69 per 500 gram
  • (vloeibare)margarine/olie €1,10

 

Keukenmaterialen:

  • Diepe pan  
  • Afgieter
  • staafmixer

 

 

 

 

Appel,mango hapje

Ingrediënten:
Rijpe mango
Appel

Bereidingswijze:
Schil de appel en snij hem in stukjes. Doe dit in een bakje met een beetje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Afgieten en af laten koelen. Snij de rijpe mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Snij de mango in stukjes.  Doe alles bij elkaar en pureer  het met de staafmixer tot een fijn papje.

 

Kostenplaatje en boodschappenlijst:

  • Rijpe mango  €0,99
  • Appel €0,99 per kg en €0,15 per appel

 

Keukenmaterialen:

  • Aardappelschilmesje
  • Bakje
  • Afgieter
  • staafmixer